9,2

/10

klanttevredenheid

Klantverhaal Erna Mulder

Erna Mulder (59): “Het resultaat was prachtig: stabielere glucosewaarden!”

“Mijn dag verloopt heel gestructureerd. Ik zorg dat ik – naast mijn functie als schoolleider in het voortgezet onderwijs – elke dag voldoende beweeg. Ik zet minimaal 10.000 stappen per dag en doe 2 keer per week aan functionele krachttraining. Ik plan bewust ontspanning in en probeer op die manier zo weinig mogelijk stress te ervaren.

Ook ga ik op tijd naar bed zodat ik voldoende slaap, en besteed ik veel aandacht aan het bereiden van mijn eten. Ik moest er erg aan wennen dat diabetes type 2 wat spontaniteit uit mijn leven haalde, maar deze dagelijkse routines zorgen er wel voor dat ik me nu goed voel.

Bij het bereiden van mijn maaltijden volg ik de algemene voedingsrichtlijnen. Maar omdat ik benieuwd was hoe mijn lichaam op specifieke voeding reageert, deed ik mee met Clear.bio. Ik heb bijvoorbeeld geleerd dat mijn bloedsuikerspiegel heel sterk reageert op fruit. Ik piekte zelfs op bessen en aardbeien, ook in combinatie met volle yoghurt en noten. Daarnaast zorgden langzame koolhydraten zoals havermout ook voor een verhoogde bloedsuikerspiegel.

Omdat ik fruit erg lekker vind, ben ik op advies van de diëtisten van Clear.bio gaan experimenteren met het tijdstip waarop ik fruit eet. Inmiddels weet ik dat ik dat mijn lichaam er beter op reageert als ik als afsluiting van de lunch fruit eet in plaats van ’s ochtends.

Het fijne aan Clear.bio vind ik dat ik kan zien wat specifieke maaltijden betekenen voor mijn bloedsuikerwaarden en welke invloed beweging, slaap en stress op mijn bloedsuikerspiegel hebben. Het is geen momentopname, zoals bij bloedprikken. Bovendien geven de scores op de maaltijden mij veel inzicht. Het weekrapport waarin je in een handig overzicht ziet welke maaltijden wel en niet goed voor je zijn, is handig: het geeft nog meer informatie en voedingstips, en werkt voor mij heel motiverend. De zelfregie vind ik een groot goed.

Clear.bio geeft persoonlijk en deskundig advies bij het omgaan met diabetes type 2. Dit was helemaal toegespitst op mijn persoonlijke situatie en het resultaat was er dan ook naar: stabielere glucosewaarden!

Kortom, Clear.bio zorgt voor meer inzicht in wat bepaalde voeding met je bloedsuikerspiegel doet. Je spaart op lange termijn veel zorgkosten uit, omdat je sneller je maaltijden kunt bijstellen en op die manier de kans op complicaties verkleint. Je bloedsuikerwaarden worden stabieler en je kwaliteit van leven neemt toe.”

Misschien vind je dit ook interessant